Francijas prezidents Žaks Širaks ir aktīvi aizstāvējis tautas kritiku izpelnījušos premjerministru Dominiku de Vilepēnu, par to pats saņemot kritiskas piezīmes, informē ārvalstu prese.
Pirmdienas vakarā Širaks teica runu televīzijā, un tajā viņš centās novirzīt iedzīvotāju uzmanību no premjera, tā vietā slavējot valdību par labiem panākumiem ekonomikā, raksta Reuters.

"Es neredzu nevienu uzvārdu, ko es gribētu mainīt šajā valdībā, kura ir godprātīgi pildījusi savus pienākumus," viņš teica. Opozīcijas politiķi, lielākā daļa masu mediju un pat daži prezidenta partijas biedri izteica savu pārsteigumu par to, cik ļoti prezidenta viedoklis atšķiras no tautas viedokļa.

Vilepēns, kurš šogad tiek mētāts no viena skandāla otrā, atkal iekļuvis nepatikšanās, jo pagājušajā nedēļā bija spiests atvainoties par Sociālistu partijas līdera nosaukšanu par gļēvuli.

Prezidents apsūdz medijus par politisko nesaskaņu uzkurināšanu un ir paziņojis, ka valdība smagi strādā, lai samazinātu bezdarbu un atdzīvinātu iesīkstējušo valsts ekonomiku.

Viņš arī paziņoja, ka Vilepēns, kura popularitāte ir nokritusies līdz rekordzemam līmenim, paliks amatā līdz prezidenta un parlamenta vēlēšanām, kas paredzētas 2007.gadā.

Politiskie analītiķi gan uzskata, ka šīs prezidenta rožainās nākotnes ieceres nav īstenojamas realitātē, un brīdināja, ka Francijā līdz vēlēšanām varētu iestāties dīkstāve.

Arī mediji izsaka viedokli, ka visbriesmīgākā prezidenta īpašība ir izlikšanās, ka viņš neko neredz, neko nedzird un neko nesaprot. Daži prezidenta atbalstītāji gan aizstāvēja Širaku, slavējot viņu par spēju parādīt Franciju pozitīvā gaismā un nākt klajā ar rīcības plānu nākamajām gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!