Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas valdība sākusi atbrīvot 169 ieslodzītos apmaiņā pret piecu Sīrijā kritušu Krievijas karavīru līķiem, trešdien paziņojis ieslodzīto advokāts.

"Otrdien 50 ieslodzītie, tostarp septiņas sievietes, tika atbrīvoti no Adras cietuma un vēl 84 no Hamas cietuma," aģentūrai AFP pavēstīja advokāts Mišels Šamass, kurš pārstāv daudzus atbrīvotos. "Vēl 31 ieslodzītais Homas cietumā ir informēts, ka tiks atbrīvots, bet vēl tas nav noticis. Jāatbrīvo vēl četri citur ieslodzītie," viņš piebilda.

Atbrīvotie ir apsūdzēti par "terorismu", kas ir termins, kā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms apzīmē visu bruņoto opozīciju,

Advokāts piebilda, ka ieslodzītie tiks atbrīvoti pret "piecu Krievijas karavīru līķiem, kas ir nemiernieku rokās". Viņš neatklāja, kuri nemiernieku grupējumi bija iesaistīti sarunās ar Damasku.

"Krievijas pilotu līķi ir "Iekarošanas armijas" rokās," pavēstīja viens no sarunās iesaistītajiem nemierniekiem, norādot uz mēreno nemiernieku, islāmistu un džihādistu koalīciju.

1. augustā Idlibas provincē, Sīrijas ziemeļrietumos, tika notrieks Krievijas helikopters, kurā atradās divi virsnieki un trīs apkalpes locekļi.

Kopā Krievija militārajā operācijā Sīrijā līdz šim zaudējusi 18 karavīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!