Foto: AFP/Scanpix
Sīrijas galvaspilsēta Damaskā sestdien notiek valdības rīkotas publiskas bēres piektdien, 6. janvārī bumbas sprādziena upuriem, raksta ārvalstu prese.


Sēru pasākumā piedalās tūkstošiem cilvēku, lai pēdējā gaitā pavadītu Damaskas sprādzienā bojā gājušos.

Jau ziņots, ka piektdien Damaskā nograndis teroristu organizēts sprādziens, kurā miruši ir vismaz 26 cilvēki, bet cietušo apmēram divas reizes vairāk. Mirušie pārsvarā ir mierīgie iedzīvotāji, taču bojā gājušo vidū ir arī drošības spēku pārstāvji.

Šis sprādziens nograndis divas nedēļas pēc sprādziena, kuru sarīkoja teroristi un kurā gāja bojā 44 cilvēki. Toreiz Sīrijas televīzijas kanāli vēstīja, ka sprādzieni nogranduši Sīrijas slepenajiem dienestiem piederošā ēkā. Valsts televīzijas kanāls notikušajā vainoja teroristisko organizāciju "Al Qaeda".

Sīrijas valdība ir publiski solījusi "dot prettriecienu ar dzelzs dūri" un sodīt vainīgos, savukārt oponenti vaino valdību uzbrukumu inscinēšanā.

Bojā gājušo pieminēšana notieka Midanas rajona mošejā Damaskā, līdzās vietai, kur notika sprādziens. Uz norises vietu pa pilsētas ielām tika nesti ar valsts karogiem apklāti zārki, kurus pavadīja apraudātāju pūļi.

Daudzi no gājiena dalībniekiem nesa Sīrijas prezidenta Bašhara-al-Assada attēlus, viņu atbalstošus saukļus un valsts karogus.

Jau vēstīts, ka Sīrijā jau ilgstoši notiek nemieri. Sīrijā kopš marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā vairāki tūkstoši civiliedzīvotāju. Arābu sociālistiskā partija "Baath" ir pie varas Sīrijā kopš militārā apvērsuma 1963.gadā. Bašars al Asads kļuva par prezidentu 2000.gadā pēc sava tēva iepriekšējā prezidenta Hafeza al Asada nāves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!