Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas kara lidmašīnas trešdien veikušas uzlidojumu Sīrijas militārās pētniecības centram Džamrajā uz ziemeļrietumiem no Damaskas, nogalinot divus un ievainojot piecus cilvēkus, trešdienas vakarā paziņoja Sīrijas armija.

"Izraēlas iznīcinātāji šodienas rītausmā pārkāpa mūsu gaisa telpas robežu un veica tiešu triecienu zinātniskās pētniecības centram, kura pārziņā ir mūsu pretošanās un pašaizsardzības līmeņa paaugstināšana," paziņoja armijas pavēlniecība.

Izraēlas lidmašīnas ieradās Sīrijas gaisa telpā, pārlidojot Hermona (Džabalalšeiha) kalnu zemā augstumā, kur tās nefiksēja radari.

"Tās .. veica agresijas aktu, bombardējot objektu, nodarot liela mēroga materiālus zaudējumus un sagraujot ēku," ziņoja Sīrijas valsts televīzija, citējot armiju.

Sīrijas armija paziņoja, ka "bruņotas teroristu bandas", kā valdība dēvē nemiernieku grupējumus, pēdējos mēnešos vairākkārt neveiksmīgi mēģinājušas ieņemt šo centru.

Sīrijas armija noliedza ziņas, kas Izraēlas gaisa spēki trešdienas naktī Sīrijā veikuši uzlidojumu kravas automašīnām, kas vedušas raķetes Libānas robežas virzienā.

Par uzlidojumu autokolonnai ar ieročiem Sīrijā pie Libānas robežas bija paziņojuši Libānas drošības spēku pārstāvji, Rietumvalstu diplomāti un Sīrijas nemiernieki. ASV ziņu aģentūra citēja ASV amatpersonas teikto, ka šie ieroči bija Krievijā ražotas zenītraķetes SA-17.

Izraēla ir paudusi bažas, ka Sīrijas ķīmiskie ieroči varētu nonākt Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" vai citu kaujinieku organizāciju rokās. "Hezbollah" ir Sīrijas režīma sabiedrotais.

Izraēla un ASV ir atteikušās komentēt Sīrijas armijas paziņojumu par Izraēlas uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!