Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijā piektdien tika atbrīvota šonedēļ nolaupītā Libānas svētceļnieku grupa, kas bija ieradusies Turcijā, paziņoja Libānas veselības ministrs Ali Hasans Halils.

"Mēs esam saņēmuši informāciju, ka viņi ir atbrīvoti. Viņi ir ieradušies Turcijā, un šodien viņiem vajadzētu atgriezties mājās," sacīja Halils.

Otrdien Libānas valsts ziņu aģentūra NNA vēstīja, ka Sīrijas ziemeļos nolaupīti 13 libāniešu svētceļnieki, kas atgriežas no svētceļojuma uz Irānu, un apgalvoja, ka viņus nolaupījis bruņotais opozīcijas grupējums "Brīvā Sīrijas armija". Savukārt "Brīvā Sīrijas armija" noliedza, ka būtu nolaupījusi svētceļniekus.

Ceturtdien "Brīvā Sīrijas armija" paziņoja, ka dara visu iespējamo, lai atrastu libāniešu svētceļniekus, kuri tika nolaupīti Sīrijas Alepo provincē.

Netiek ziņots par nolaupīto atbrīvošanas apstākļiem.

NNA piektdien vēstīja, ka Turcijas ārlietu ministrs Ahmets Davutolu piezvanījis Libānas premjerministram Nadžibam Mikati un paziņojis, ka atbrīvotie ir "drošībā un ceļā uz Beirūtu".

Savukārt Libānas telekanāls "Future News", kura īpašnieks ir bijušais šīs valsts premjerministrs Saads Hariri, ziņoja, ka svētceļnieki no Turcijas Libānā atgriezīsies ar Hariri piederošu lidmašīnu.

Nolaupīšana notika pie Aazazas pilsētas, kas atrodas pie Turcijas robežas. Nolaupītie vīrieši bija no 53 svētceļnieku grupas, kas brauca divos autobusos. Svētceļnieces sievietes netika nolaupītas un trešdienas rītā ar lidmašīnu atgriezās Beirūtā.

Ziņas par nolaupīšanu otrdien izprovocēja tūkstošiem cilvēku protestus Beirūtā. Protestētāji nobloķēja vairākas ielas ar degošām riepām un atkritumu urnām, bet blokāde vakarā tika izbeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!