Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sīrijā kurdu spēku un "Daesh" ("Islāma valsts") džihādistu sadursmēs nedēļās laikā dzīvību zaudējuši 332 cilvēki, svētdien pavēstīja kara monitoringa organizācija.

Trešdien Sīrijas kurdu spēki pavēstīja, ka Hasakes pilsētā atguvuši kontroli pār cietumu, kas 20. janvārī cieta "Daesh" uzbrukumā.

Sadursmēs, kas sekoja šim uzbrukumam, dzīvību zaudējuši 332 cilvēki, svētdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR), kas savos ziņojumos paļaujas uz Sīrijas avotu informāciju.

Dzīvību zaudējuši 246 "Daesh" kaujinieki, 79 kurdu spēku karotāji un septiņi civilisti.

Galīgais dzīvību zaudējušo skaits var izrādīties lielāks, jo daudzu ievainoto stāvoklis ir smags, turklāt par vairāku cilvēku likteni nav informācijas.

Ieslodzīto "Daesh" karotāju dumpis cietumā ir beidzies, bet sadursmes līdzās cietumam vēl turpinās, norādīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans.

"Daesh" sarīkoja uzbrukumu kurdu apsargātajam cietumam centienos atbrīvot ieslodzītos biedrus.

Uzbrukums raisījis bažas, ka "Daesh" Sīrijā atgūst spēkus.

Kurdu kontrolētā Hasake atrodas Sīrijas ziemeļaustrumos.

Atbilstoši kurdu mediju informācijai cietumā vēl nesen atradās 5000 "Islāma valsts" atbalstītāju.

"Daesh" 2014. gadā kontrolēja lielu daļu Irākas un Sīrijas, bet šī grupējuma "kalifāts" vēlāk tika sagrauts. Irāka 2017. gadā paziņoja, ka sakāvusi šo grupējumu, un 2019. gadā tas tika izdarīts arī Sīrijā.

Džihādistu draudi tomēr saglabājas un "Daesh" turpina rīkot uzbrukumus. Pērn publicētā ANO ziņojumā lēsts, ka Irākā un Sīrijā turpina darboties apmēram 10 000 "Daesh" kaujinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!