Foto: AFP/Scanpix
Sīrijā "bruņotu teroristu" uzbrukumā ir nošauta Irānas amatpersona, kas devās no Damaskas uz Libānas galvaspilsētu Beirūtu, ceturtdien paziņoja Irānas varas iestādes.

Irānas Revolucionārā gvarde paziņoja, ka nošautais ir tās komandieris Hasans Šateri, kurš pazīstams arī kā Hesams Hošneviss un vadīja Irānas Komiteju Libānas atjaunošanai. Šī komiteja tika izveidota pēc 2006.gada postošā kara starp Izraēlu un Libānas šiītu kaujinieku grupējumu "Hezbollah", kuru atbalsta Irāna.

Irānas ziņu aģentūra "Fars" vēstīja, ka Šateri nogalināts otrdien un apbedīts Irānā ceturtdienas rītā.

"Komandieris Hasans Šateri mira mocekļa nāvē ceļā no Damaskas uz Beirūtu no [Izraēlas] cionistu režīma algotņu un atbalstītāju rokas," paziņoja Revolucionārās gvardes preses sekretārs Ramezans Šerifs.

Irāna, kas ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma sabiedrotā, bieži dēvē nemierniekus, kuri cīnās pret Asadu, par "teroristiem", kas saistīti ar Izraēlu. Starp šiem nemierniekiem gan ir arī islāmisti, kas parasti nav saistīti ar Izraēlu.

Nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" paziņoja, ka Šateri nogalinājuši Sīrijas nemiernieki, uzbrūkot viņa automašīnai.

Libānas laikraksts "Al-Safir" ziņoja, ka Hošneviss bijis Sīrijas ziemeļu pilsētā Alepo, lai izpētītu pilsētas atjaunošanas projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!