Foto: AFP/Scanpix
Tūkstošiem Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atbalstītāji pirmdien pulcējušies valsts galvaspilsētā Damaskā uz protesta akciju pret Arābu valstu līgas ieviestajām sankcijām, savukārt Sīrijas amatpersonas parakstījušas vienošanās protokolu ar Arābu valstu līgu par neatkarīgo novērotāju ielaišanu valstī, informē ārvalstu masu mediji.

Vietējā televīzija paziņoja, ka protestētāji vēlas "paust savu atbalstu prezidenta Asada reformām un neapmierinātību ar ārvalstu iejaukšanos".

Aģentūra "France Presse" ziņo, ka protestētāji devušies Damaskas ielās, turot rokās Sīrijas, Krievijas, Ķīnas, Irānas, Brazīlijas un Dienvidāfrikas karogus. "Sveicam Krieviju, Ķīnu, [Irānas] prezidentu Mahmudu Ahmadinedžadu, "Hezbollah" līderi šeihu Hasanu Nasrallu," skandē demonstranti, izkliedzot arī prezidentu atbalstošus saukļus.

Pirmdien Sīrijas amatpersonas parakstīja protokolu, kas atļauj valstī uzturēties Arābu valstu līgas novērotājiem. Dokumentu parakstīja līgas mītnē Kairā un no Sīrijas puses to parafēja ārlietu ministra vietnieks Feisals Mikdads.

Novērotāju uzdevums būs pārliecināties, ka Sīrijas valdība patiešām cenšas mierīgā ceļā atrisināt krīzi valstī un izbeigt asinsizliešanu.

Jau ziņots, ka novembra vidū Arābu valstu līga nolēma apturēt Sīrijas delegācijas dalību līgā saistībā ar vairākus mēnešos ilgo vardarbību šajā valstī. Līga arī aicināja savas dalībvalstis atsaukt vēstniekus no Damaskas, kā arī ieviesa ekonomiskās un politiskās sankcijas. Iepriekš sankcijas pret Sīrijas valdošo režīmu ieviesa arī Eiropas Savienība un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!