Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sīrijas valdības amatpersonas no palīdzības organizāciju automašīnām izņēmušas medicīniskās palīdzības komplektus un visus ķirurģiskām operācijām nepieciešamos palīglīdzekļus, aģentūrai "Reuters" atklājuši "Pasaules Veselības organizācijas" pārstāvji.

Pirmdien uz Austrumgutu devies konvojs, kuru veidojušas dažādu palīdzības organizāciju automašīnas. Tajā atradušies brīvprātīgie palīgi un ārsti, kā arī liels daudzums medicīnisko preču un zāļu. Tomēr valdības spēki iepriekš automašīnas inspicējuši, no tām paņemot aptuveni 70% no visas kravas, tostarp tādas akūti nepieciešamas lietas kā dialīžu aparatūru un insulīnu.

Svētdien ANO ziņoja, ka sarunās ar valdības pārstāvjiem panākusi atļauju ievest jau gadiem ielenktās un īpaši pēdējos mēnešos aktīvi bombardētajā galvaspilsētas Damaskas piepilsētā palīdzības kravas.

Tiek lēsts, ka ielenktajā un diendienā ar artilēriju apšaudītajā un gaisa uzlidojumu postītajā apgabalā uz austrumiem no Damaskas centra mīt aptuveni 400 000 cilvēku. Šogad reģionu sasniedzis tikai viens neliels palīdzības konvojs februāra vidū, liecina "Reuters" informācija.

Krievijas un Sīrijas karavīri kontrolē palīdzības konvoja iebraukšanu Austrumgutā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!