Foto: Reuters/Scanpix

Pie varas esošais Sīrijas prezidents Bašars al Asads nav pildījis solījumu un nav izvedis no pilsētām karaspēku, valstī turpinās vardarbība un nogalināti vismaz 100 cilvēku, vēsta ārzemju masu mediji.

ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Anans savā ziņojumā ANO Drošības padomei paudis bažas par "notikumu attīstību" Sīrijā. Anans uzskata, ka al Asadam jau vairākas dienas pirms noteiktā termiņa vajadzēja izvest karaspēku, tādējādi dodot "spēcīgu politisku signālu miera virzienā".

"Tomēr pēdējās piecās dienās ir kļuvis skaidrs, ka tāds signāls vēl nav dots. Vardarbības pārtraukšana ir pirmais, bet nozīmīgākais solis. To nedrīkst atlikt, izvirzot jaunus nosacījumus. Vardarbība ir jāpārtrauc," uzskata Anans.


Tikmēr Sīrijas opozīcija norāda, ka armija turpina vairākās pilsētās uzbrukumus iedzīvotājiem. Otrdien sadursmēs nogalināti vismaz 100 cilvēki.

Sīrijas miera plāns paredzēja līdz 10.aprīlim no visām apdzīvotām vietām izvest armiju, bet nākamajās 48 stundās jāpārtrauc jebkāda karadarbība. Pēc karadarbības pārtraukšanas visām konfliktā iesaistītajām pusēm bija jāsēžas pie galda un jāatrisina politiski nestabilā situācija.

Nemieri Sīrijā notiek jau vairāk nekā gadu. Pēc dažādu organizāciju sniegtās informācijas, nemieros bojā gājuši vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!