Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pašnāvnieks-spridzinātājs ar sprāgstvielām pildītu auto pirmdien, 21. janvārī, uzbrucis amerikāņu un Sīrijas kurdu militārajam konvojam, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un vairākus ievainojot, atsaucoties uz cilvēktiesību aizstāvības organizāciju "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija", ziņo Tuvo Austrumu medijs "Bas News".

Uzbrukums noticis Sīrijas ziemeļaustrumu daļā esošajā Hasakas provincē netālu no Šedādas (kartē zemāk).

Konvojā atradušies gan ASV spēki, gan kurdu vadīto "Sīrijas Demokrātisko spēku" (SDF) kaujinieki, kuri pavadījuši amerikāņus. Organizācija norāda, ka bojā gājuši pieci SDF dienoši kurdi, bet starp ievainotajiem esot arī divi amerikāņu karavīri.

Pagaidām nav izskanējis, kas varētu būt uzbrucējs, tomēr Šedādas apkārtne salīdzinoši ilgi atradās "Daesh" kontrolē, un tikai rudenī kurdu spēki ar ASV vadītās starptautiskās koalīcijas palīdzību no džihādistiem atguva plašus tuksnešainus apgabalus uz austrumiem no pilsētas.

Šis ir jau otrs nāvējošais uzbrukums Sīrijā pēdējās nedēļas laikā, kurā galvenais mērķis ir amerikāņi. Jau ziņots, ka 16. janvārī pašnāvnieks-spridzinātājs detonēja spridzekļu vesti Sīrijas Menbižas pilsētā, nogalinot četrus amerikāņus, kā arī ievainojot trīs citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!