Emocionāla fotogrāfija, kurā redzams mediķu automašīnā sēdošs putekļiem un asinīm klāts zēns, kurš nule kā izglābts no kādas ēkas drupām Sīrijas otrajā lielākajā pilsētā Alepo, izsaukusi sašutumu un dusmas visā pasaulē.

Tviterī arī izplatījies video, kurā redzams brīdis, kad zēns tiek izglābts un nogādāts mediķu automašīnā.

Fotogrāfiju izplatījuši Sīrijas aktīvisti un tā izsaukusi vētru sociālajos tīklos, kur cilvēki pauž šoku un nosoda vardarbību, spriež par to, vai šokējošie kadri liks "pasaulei atmosties", kā arī atgādina, ka šādas ainas Sīrijā nav retums.

"Šovakar noskatieties video no Alepo! Un tad noskatieties to vēlreiz! Un atgādiniet sev, ka par Sīriju nevaram teikt, ka to nezinājām," raksta žurnāliste Sofija Maknīla.

"Šī fotogrāfija, kurā redzams zēns Alepo, ir nomācoša. Bet vai tā liks pasaulei pamosties?" raksta Sofija Maknīla.

"Gļēvuļi Putins un Asads izgāzās savā pēdējā mēģinājumā nogalināt šo zēnu, taču viņi ar vien mēģina," raksta tvitera lietotājs Brafs Heinzmans.

"Man vienalga, ka publiski raudu vilcienā. Man tas rūp un visas citas reizes, kuras neredzam," raksta tvitera lietotāja Keta Makauleja.

Puisēns, kurš identificēts kā piecgadīgais Omrans Dagnišs, cietis uzlidojumā, un trešdienas vakarā viņš izglābts no kādas sabombardētas ēkas, vēsta raidsabiedrība BBC. Zēns guvis galvas savainojumus.

Pagaidām nav zināms, kāds liktenis piemeklējis zēna ģimeni.

Alepo un tās apkārtnē noris kaujas starp Sīrijas valdības spēkiem un nemierniekiem – islāmistu un džihādistu, kā arī mēreno nemiernieku grupējumiem. Sīrijas valdības spēkus atbalsta Krievijas iznīcinātāji, kas regulāri veic uzlidojumus.

Kaujas par pilsētu saasinājās jūlija vidū, kad režīma spēki sagrāba savā kontrolē pēdējo piegāžu ceļu nemiernieku kontrolētajiem rajoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!