Sīrijas ziemeļos pirmdien, 15. februārī, uzlidojumos nogalināti vairāki desmiti civiliedzīvotāju, ziņo BBC.

Gaisa triecieni veikti Sīrijas ziemeļu provincēs Idlibā un Alepo, ko kontrolē nemiernieki. Uzlidojumos apšaudītas vismaz piecas slimnīcas un divas skolas, nogalinot aptuveni 50 civiliedzīvotāju. ANO novērotāji jau paziņojuši, ka trāpījumi slimnīcām nav bijuši nejauši, bet gan labi organizēts uzlidojums.

Par uzlidojumiem pirmā paziņojusi organizācija "Ārsti bez robežām", vainu noveļot uz Krievijas un Sīrijas valdības spēkiem, kuri cer apspiest nemierniekus. Tomēr neatkarīgie eksperti pagaidām šo informāciju nav apstiprinājuši, ziņo BBC.

Kremlis pagaidām nav komentējis notikušo, bet Krievijas vēstnieks Sīrijā televīzijai "Rossija 24", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, apgalvoja, ka vismaz vienā uzbrukumā vainojamas ASV lidmašīnas.

Starptautisko tiesību normas liedz konflikta zonās veikt uzbrukumus medicīniskām iestādēm.

"Vienā no uzlidojumiem ir vismaz septiņi bojāgājušie starp organizācijas darbiniekiem un pacientiem. Vēl vismaz astoņi "Ārsti bez robežām" darbinieki pazuduši bez vēsts citas slimnīcas apšaudē, un mēs nezinām, vai viņi ir dzīvi vai nē," teicis kāds organizācijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!