Foto: Sputnik/Scanpix

Sīrijas armijai ar tās sabiedrotajiem ceturtdien izdevies atgūt nozīmīgu rajonu Alepo pilsētas dienvidos, ko pagājušajā mēnesī ieņēma nemiernieki, atsaucoties uz Sīrijas valsts medijiem un novērotājiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Ja prezidenta Bašara al Asada spēkiem izdosies veiksmīgi turpināt virzīšanos uz priekšu Ramusahas rajonā, drīz nemiernieki zaudēs visus ieguvumus, ko tie izkaroja pagājušajā mēnesī, kā arī tiks nostiprināta nemiernieku kontrolēto pilsētas austrumu daļu blokāde un atvieglota piekļuve režīma spēku daļām pilsētas rietumu rajonos, skaidro aģentūra.

Otra uzbrukuma līnija vērsta pret ciemiem uz dienvidiem no Alepo, kur režīma spēkus atbalsta intensīva bombardēšana. Armijas mērķis ir izolēt Telat al Eisas kalnu, ko nemiernieki ieņēma maijā.

Kauja par Alepo pašlaik ir kļuvusi par Sīrijas kara centrālo skatuvi. Prezidenta Asada spēkiem atbalstu sniedz šiīti kaujinieki no Irānas un Libānas, Irānas Revolucionārā gvarde un Krievijas gaisa spēki. Pret viņiem karo pārsvarā sunnītu nemiernieki, kas vēlas Asada gāšanu.

Augusta sākuma nemierniekiem ofensīvā izdevās iegūt kontroli pār Ramusahas rajonu, blakus esošo militārās koledžas kompleksu un dzīvokļu māju rajonu uz rietumiem no tā.

Tas atvēra koridoru uz nemiernieku kontrolētajām pilsētas daļām, kuras nedēļām ilgi atradās valdības spēku aplenkumā. Vienlaicīgi līdz ar to valdības spēkiem savu daļu apgādei bija jāizmanto garāki maršruti.

Septembra sākuma valdības spēkiem nemiernieku aplenkumu izdevās atjaunot.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!