Foto: Publicitātes attēli

ASV atbalstītie Sīrijas Demokrātiskie spēki kopš sestdienas iesaistījušies aktīvā cīņā ar teroristu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujiniekiem Sīrijas austrumos.

"Pašreiz notiek smagas sadursmes," šorīt ziņoja Sīrijas Demokrātisko spēku komandieris.

Arī Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņoja, ka kaujas turpinās un sabiedroto lidmašīnas un artilērija apšauda džihādistu pozīcijas.

Sīrijas Demokrātiskie spēki - alianse, kurā vadošā loma ir kurdiem - septembrī sāka ofensīvu pret "Daesh" kaujiniekiem Deir ez Zoras provincē. Kopš tā laika kurdu vadītajai aliansei izdevies atspiest atpakaļ džihādistus, ierobežojot tos četru kvadrātkilometru platībā starp Eifratas upi un Irākas robežu.

"Islāma valsts" kontrolētajā teritorijā, domājams, atrodas līdz 600 kaujiniekiem, no kuriem vairums ir ārvalstu pilsoņi.

Aptuveni nedēļu Sīrijas Demokrātiskie spēki ievēroja pauzi savā ofensīvā, lai dotu iespēju mierīgajiem iedzīvotājiem pamest šo teritoriju.

Irākas drošības spēki ir norobežojuši robežu, un Francijas spēki, kas iesaistījušies koalīcijā pret "Islāma valsti", ir gatavi apšaudīt grupējuma kaujiniekus no Irākas robežas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!