Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas grupējums ceturtdien piedāvājis apmainīt Idlibas provincē pirmdien notriektā Krievijas helikoptera apkalpes locekļu līķus pret gūstekņiem.

Grupējums, kas sevi dēvē par Ieslodzīto lietu fondu, paziņoja, ka piecu bojāgājušo cilvēku līķi ir pie viņiem un viņi ir gatavi tos apmainīt pret gūstekņiem, kas atrodas Sīrijas valdības cietumos un pie Libānas šiītu kustības "Hizbollah".

Paziņojumā, ko redzējuši ziņu aģentūras "Reuters" žurnālisti, nav paskaidrots, kas ir gūstekņi, kuru apmaiņu grupējums vēlas panākt, un nav arī teikts, cik viņu ir. Grupējums arī pieprasījis pārtraukt Sīrijas armijas un tās sabiedroto īstenotās blokādes un sagādāt humāno palīdzību aplenkto rajonu iedzīvotājiem. Paziņojumam pievienots attēls, kurā, kā izskatās, redzamas bojāgājušo cilvēku identifikācijas kartes.

Jau vēstīts, ka Sīrijā, Idlibas provincē, pirmdien tika notriekts Krievijas armijas transports helikopters "Mi-8" un visi pieci tajā esošie cilvēki gāja bojā.

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju helikopterā, kas atgriezies pēc humānās palīdzības kravas nogādāšanas Alepo, atradās trīs apkalpes locekļi un divi virsnieki, kas visi gājuši bojā, cenšoties sašauto helikopteru aizvadīt prom no apdzīvotajām vietām.

Neviens grupējums nav uzņēmies atbildību par helikoptera notriekšanu. Teroristu grupējums "Daesh" nekontrolē šo apgabalu, bet tur ir desmitiem citu islāmistu grupējumi, kā arī mēreni noskaņotie kaujinieki, kurus atbalsta ASV un tās sabiedrotie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!