Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ja pret Sīriju tiks uzsākts karš, Krievija tai palīdzēs, piektdien preses konferencē, kas bija veltīta Sanktpēterburgas G20 samita rezultātiem, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Viņš arī atzina, ka Krievija jau tagad palīdz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdībai - "piegādā bruņojumu, sadarbojas ekonomikas sfērā".

Putins pauda cerību, ka paplašināsies sadarbība humānajā jomā, ņemot vērā, ka Sīrijas tauta ir nonākusi "ļoti grūtā situācijā" un tai ir nepieciešama humānā palīdzība.

Militāru intervenci Sīrijā atbalsta ASV, Turcija, Kanāda, Saūda Arābija un Francija, sacīja Putins.

Savukārt Ķīna, Indija, Indonēzija, Argentīna, Brazīlija, Dienvidāfrikas Republika un Itālija, tāpat kā Krievija, kategoriski iebilst pret šādu uzbrukumu, norādīja prezidents.

Putins piektdien sacīja, ka viņam Sanktpēterburgas G20 samita gaitā bijušas divpusējas sarunas ar ASV prezidentu Baraku Obamu, tomēr tajās nav atrisinātas domstarpības Sīrijas krīzes sakarā.

"Tā bija konstruktīva, jēgpilna, sirsnīga saruna," par tikšanos ar Obamu sacīja Putins. "Katrs no mums palika pie savām domām."

Arī Putina vecākais ārlietu padomnieks Jurijs Ušakovs apstiprināja, ka arī pēc sarunām "saglabājušās domstarpības".

Obama vēlas sākt militāru intervenci Sīrijā, šādi sodot prezidenta Asada režīmu par 21.augustā Damaskas pievārtē notikušo uzbrukumu, kurā atbilstoši nemiernieku un Vašingtonas versijai Sīrijas valdības spēki pielietojuši ķīmiskos ieročus.

Krievija vairākkārt nosodījusi aicinājumus sākt karu pret Sīriju un uzskata, ka Vašingtonas apsūdzības par to, ka 21.augusta notikumos ķīmiskos ieročus pielietojuši valdības spēki, nav pierādītas.

Sīrijas valdība savukārt skaidro, ka ķīmiskos ieročus uzbrukumos Damaskas apkaimē ir pielietojuši paši nemiernieki, lai, uzbrukumā melīgi apsūdzot valdību, panāktu rietumvalstu iesaistīšanos karā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!