Foto: AFP/Scanpix

Krievijas flotes kuģi Vidusjūrā ir spējīgi reaģēt Sīrijas konflikta eskalācijas gadījumā, trešdien medijiem atklājis kāds avots armijā.

"Šodien mēs uzskatām mūsu klātbūtni Vidusjūras austrumos par pietiekamu, lai risinātu uzdevumus. Ja nepieciešams, kopā ar zemūdeņu spēkiem tie [kuģi] pat šodien spēj ietekmēt militāru situāciju," ziņu aģentūrai "Interfax" norādīja kāds avots ģenerālštābā.

"Mēs esam gatavi tikt galā ar pēkšņu uzdevumu," norādīja anonīmais avots, sīkāku informāciju nesniedzot.

"Interfax" vēsta, ka Krievijas karakuģis "Smetļivij" tuvākā laikā pievienosies tiem kuģiem, kas jau atrodas Vidusjūrā, un līdzīgs uzdevums dots arī kuģim "Nastoičivij".

Savukārt Krievijas karakuģis "Admiral Pantļejev" ieņēmis flagmaņkuģa vietu kuģu pārgrupēšanas operācijā Vidusjūrā. Vēlāk flagmaņkuģa funkcijas pārņems raķešu kreiseris "Moskva" no Krievijas Melnās jūras flotes, kas jau devies ceļā uz Vidusjūras austrumiem, vēsta "Interfax".

Vidusjūrā šobrīd jau atrodas fregate "Ņeustrašimij", desantkuģi "Aleksandr Šabalin", "Admiral Nevelskoi" un "Peresvet". Plānots, ka 5. un 6.septembrī tiem pievienosies divi lielāki desantkuģi - "Novočerkassk" un "Minsk", ziņo "Interfax".

Iepriekš mediji ziņoja, ka uz Vidusjūru devies arī izlūkkuģis "Priazovje".

Krievijas kuģi Vidusjūrā uzturas visu Sīrijas konflikta laiku.

Krievijai ir arī flotes bāze Sīrijas ostā Tartūsā. Mediju sniegtā informācija liecina, ka lielākā daļa Krievijas personāla no bāzes ir atsaukti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!