Foto: AP/Scanpix/LETA

Sīrijas kurdu kaujinieki svētdienas rītā izšāvuši četras raķetes pret pilsētu Turcijas dienvidos netālu no robežas ar Sīriju, paziņojušas amatpersonas.

Neviens cilvēks uzbrukumā Kilisai nav nogalināts. Taču raķetes nodarīja postījumus kādai ēkai, izraisot ugunsgrēku, kurā vieglus ievainojumus guva kāda sieviete, vēsta ziņu aģentūra "Dogan".

"Neviens dzīvību nezaudēja," apstiprināja Kilisas gubernators. "Viņi var izšaut vienu raķeti pret mums, un mēs izšausim 100 atpakaļ. Nav pamata uztraukties."

"Dogan" ziņo, ka raķetes izšautas no kaujinieku bāzēm netālu no Afrīnas pilsētas Sīrijas ziemeļrietumos.

Afrīnu kontrolē Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), ko Ankara uzskata par Turcijas kurdu bruņotā separātistu grupējuma "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK) atzaru.

Lai gan Vašingtona, tāpat kā Ankara, PKK uzskata par teroristisku organizāciju, Sīrijā tā atbalsta YPG, kas cīnās ar teroristisko grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts").

Turcija Sīrijas ziemeļos kontrolē aptuveni 2000 kvadrātkilometru lielu teritoriju, ko tā ieņēmusi, 2016. gadā uzsākot militāro operāciju "Eifratas vairogs".

Šī teritorija rietumos robežojas ar Afrīnu, bet austrumos - ar Menbidžu.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien paziņoja, ka Ankara "de facto" jau ir sākusi sauszemes operāciju kurdu kaujinieku padzīšanai no Afrīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!