Foto: AP/Scanpix

Sīrijas valdība ir atbrīvojusi 500 ieslodzītos, kurus tur aizdomās par piedalīšanos nemieros, kas valstī notiek jau vairāk nekā gadu, vēsta aģentūra "Itar-Tass", atsaucoties uz Sīrijas mediju ziņoto.

"500 cilvēki, kuri piedalījās valstī notiekošajos nemieros un kuru rokas nav aptraipītas ar asinīm, ir palaisti brīvībā," ziņo valsts televīzija.

Ieslodzīto tautas pret valdību vērsto nemieru dalībnieku atbrīvošana izsludināta tikai dažas dienas pēc ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Sīrijā Kofi Annana tikšanās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kurā sūtnis pieprasījis aizturēto atbrīvošanu.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS jau vēstīja, ka ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans otrdien paziņoja, ka, tiekoties ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, aicinājis viņu rīkoties nekavējoties, lai izbeigtu piecpadsmit mēnešus ilgo asinsizliešanu.

Cita starpā Annans aicināja Sīrijas "prezidentu cienīt brīvību mierīgi protestēt", kā to paredz miera plāns.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 11 100 cilvēku. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!