Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas islāmistu nemiernieku grupējums svētdien Alepo izpildījis nāvessodu zaimošanā apsūdzētam 15 gadus vecam pusaudzim, viņu nošaujot ģimenes priekšā, pavēstīja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija " Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Neidentificēts islāmistu nemiernieku grupējums nošāvis 15 gadus vecu bērnu, kurš [Alepo] strādāja kafijas tirgotāja amatā, pēc tam kad tas [grupējums] viņu bija apsūdzējis zaimošanā," sacīja SOHR direktors Rami Abdelrahmans.

Grupējumā, visticamāk, bijuši ārzemju džihādisti, sacīja Abdelrahmans. "Viņi runāja klasiskajā arābu valodā, nevis sīriešu dialektā."

"Viņi zēnam iešāva divas reizes - pirmajā reizē mutē un otrajā kaklā - viņa mātes, viņa tēva, viņa brāļu un māsu priekšā," piebilda Abdelrahmans.

SOHR nosodīja zēna nogalināšanu, skaidrojot, ka tas ir "noziegums un dāvana Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam".

"Tieši šādas noziedzības dēļ cilvēkiem ir bail no režīma krišanas," atzina Abdelrahmans.

SOHR pieprasījusi arestēt slepkavas. "Mēs strādājam pie tā, lai noskaidrotu viņu vārdus," norādīja Londonas organizācijas vadītājs.

Jau kopš pērnā gada plaši Alepo rajoni nonākuši nemiernieku rokās.

Aktīvisti vairākkārt nosodījuši nemiernieku grupējumus, kas izmantojot pilsētā radušos drošības vakuumu, pastrādājuši cilvēktiesību pārkāpumus.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus, un tajā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 94 000 cilvēku.

Tiek ziņots par cilvēktiesību pārkāpumiem, ko pastrādājuši kā režīma spēki, tā nemiernieki, kā arī pastāv nopietns pamats domāt, ka kaujās vairākkārt izmantoti ķīmiskie ieroči.

Pagājušajā mēnesī plašu rezonansi izraisīja tīmekļa vietnē "YouTube" ievietots video, kurā redzams, kā Sīrijas nemiernieks Halids al Hamads ēd nogalināta valdības karaspēka karavīra sirdi. Reaģējot uz starptautisko sašutumu, nemiernieku vadība solījās notikušo izmeklēt, bet vainīgo atrast un sodīt. Informācija, ka tas būtu noticis, Rietumu medijus nav sasniegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!