Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas nemiernieku grupējums "Jaish al-Islam" netālu no Damaskas desmitiem savu gūstekņu izmanto kā "cilvēku vairogu", atsaucoties uz sīriešu cilvēktiesību novērošanas organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" paziņojumu, vēsta ziņu aģentūra AFP.

"Jaish al-Islam" ir viens no spēcīgākajiem nemiernieku grupējumiem Sīrijas galvaspilsētas apkārtnē. Cilvēktiesību novērotāji ziņo, ka sagūstītos Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma armijas karavīrus un alavītu minoritātes pārstāvjus, nemiernieki ieslēguši metāla būros vairākās publiskās vietās Austrumgoutas reģionā, tādējādi cerot atvairīt ienaidnieku uzbrukumus.

""v" izmanto gūstekņus un nolaupītos cilvēkus, pat veselas ģimenes, kā cilvēku vairogus," paziņojis organizācijas vadītājs Rami Abdels Rahmans. Saskaņā ar viņa pausto lielākā daļa civiliedzīvotāju nolaupīti pirms diviem gadiem netālu no "Jaish al-Islam" kontrolētās teoritorijas.

Valdības spēki regulāri veic uzlidojumus šajā reģionā, savukārt nemiernieki no savām pozīcijām atbild ar raķētēm. Piektdien šādā uzlidojumā Doumas pilsētā nogalināti vismaz 70, bet ievainoti 550 cilvēki.

Opozīcijas spēki publicējuši video, kurā redzams, kā kravas automašīnu aizmugurēs sakrautos būros iesprostoti vīrieši un sievietes. Katrā būrī bijuši aptuveni pieci cilvēki. Raugoties kamerā, gūstekņi lūguši valdības spēkus pārtraukt apšaudes Austrumgoutā.

"Jūsu sievietes ir mūsu sievietes. Ja vēlaties nogalināt manu māti, jūs nogalināsiet arī viņas," video paudis kāds pusaudzis, kurš stāvējis pie vienas no automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!