Foto: AFP/Scanpix

Neapstiprinātas ziņas liecina, ka Sīrijas nemiernieku kaujinieki notriekuši valsts drošības spēku iznīcinātāju Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Arābu satelīttelevīzijas kanāli pārraidījuši amatieru videoierakstu, kur redzams dūmu stabs, kurš paceļas debesīs un lidmašīnas piloti, kuri ar izpletņiem nolaižas zemē.

Par to, kuri kaujinieki ir atbildīgi par lidaparāta notriekšanu, ir pretrunīgas ziņas. Televīzijas kanāls "Al Arabiya" ziņo, ka tie ir "Brīvās Sīrijas armijas kaujinieki", bet "Al Jazeera" vēsta, ka tā ir cita nemiernieku grupa – "Sīrijas mocekļu brigāde".

Pēdējo nedēļu laikā bruņotie nemiernieki jau paziņojuši par valsts armijas lidmašīnas un kaujas helikoptera notriekšanu.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas izvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!