Foto: AP/Scanpix/LETA

Vairāki simti nemiernieku karotāju Dumairas pilsētā, uz ziemeļaustrumiem no Damaskas, nolikuši ieročus un sākuši pamest apvidu atbilstoši līgumam par evakuēšanos, vēsta Sīrijas valsts mediji.

Atbilstoši līgumam bruņotās opozīcijas kaujinieki kopā ar ģimenēm var doties uz nemiernieku kontrolētiem reģioniem valsts ziemeļos, faktiski nododot līdz šim kontrolētās teritorijas Sīrijas valdības spēkiem.

Grupējuma "Islāma armija" kaujinieki un viņu ģimenes locekļi ceturtdien pamet Dumairas pilsētu, vēsta ziņu aģentūra SANA.

1500 kaujinieki un 3500 viņu ģimenes locekļi pametīs Dumairu un dosies uz Džerābulusu, Turcijas pierobežā.

Dumaira atrodas Kalamuna kalnos netālu no Gutas reģiona, kas pēc vairākas nedēļas ilgušām kaujām nonāca valdības spēku kontrolē.

Rietumvalstis apgalvo, ka 7. aprīlī uzbrukumā Dumā esot lietotas ķīmiskas vielas, visticamāk hlors un zarīns, un ka uzbrukumā dzīvību zaudējuši vismaz 40 mierīgie iedzīvotāji.

Sīrija un tās sabiedrotā Krievija kategoriski noliedz, ka šāds uzbrukums būtu noticis, skaidrojot, ka vēstis par it kā notikušo uzbrukumu izplatījuši nemiernieki, lai izprovocētu Rietumu triecienus Sīrijai.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!