Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas nemiernieki paziņojuši par lielas prezidenta Bašara al Asada armijas bāzes ieņemšanu valsts dienvidu provincē Derā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pie Harakas pilsētiņas esošā bāze, kas pazīstama ar nosaukumu "52. brigāde", ar uzbrukumu "atbrīvota" otrdienas rītā, teikts nemiernieku grupu apvienības "Dienvidu fronte" paziņojumā.

Ātrajā uzbrukumā, kas sācies līdz ar otrdienas rītausmu, piedalījušies vismaz 2000 nemiernieku kaujinieki, aģentūru AFP informēja "Dienvidu frontes" pārstāvji.

Šī ir viena no lielākajām Deras provinces militārajām bāzēm. Sīrijas valdības amatpersonas nemiernieku paziņojumu nav komentējušas. Ja ziņas tiks apstiprinātas, tas būs kārtējais sūrais Asada armijas zaudējums pēdējo mēnešu laikā.

Aprīļa sākumā "Dienvidu fronte" sagrāba robežpārejas punktu ar Jordāniju, bet dažas dienas pirms tam cita nemiernieku alianse sagrāba ziemeļrietumu provinces Idlibas galvaspilsētu.

Tikmēr radikālā džihādistu grupa "Islāma valsts" (IS) maijā ieņēma valsts centrālās daļas pilsētu Tedmuru un blakus esošās senās Palmīras drupas.

Sīrijas pilsoņu karš turpinās kopš 2011. gada pavasara. Tas sākās kā miermīlīgas demonstrācijas pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Nemierniekus, kas vēlas gāzt valdību, atbalsta Rietumi, savukārt Damaska var paļauties uz Maskavas un Teherānas atbalstu.

Tikmēr sarežģījumus un Rietumu bažas izraisa fakts, ka nemiernieku rindās lielu ietekmi ir guvuši radikālie islāmistu kaujinieki.Vairāk nekā 200 000 cilvēku karā ir gājuši bojā, bet 11 miljoni pametušu savas mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!