Foto: AP/Scanpix

Sīrijas opozīcija sestdien izteica kritiku par ANO Drošības padomes pieņemto Sīrijas politiskās pārejas rezolūciju, norādot, ka Bašaram al Asadam ir jāaiziet no varas.

Rezolūcija ietver pagājušajā mēnesī Vīnē pieņemto miera plānu, kas paredz ātri apturēt piecus gadus ilgstošo brutālo konfliktu, sešu mēnešu laikā izveidot pārejas valdību un 18 mēnešu laikā sarīkot jaunas vēlēšanas.

Pirmā Sīrijas politiskajai pārejai veltītā rezolūcija aicina ANO ģenerālsekretāru Banu Gimunu janvāra sākumā sarīkot miera sarunas un mēneša laikā sniegt priekšlikumus par ugunspārtraukšanas novērošanas mehānismu.

Rezolūcijā nav pieminēts prezidenta Bašara al Asada liktenis.

"Tā nesaka, kāds būs Asada liktenis," sacīja Sīrijas Nacionālās koalīcijas preses pārstāvis Ahmads Ramadans. "Rezolūcija nepiemin terorismu, kuru Sīrijas režīms pastrādā pret savu tautu."

Cits Sīrijas Nacionālās koalīcijas loceklis Samirs al Našars ANO rezolūciju nodēvēja par "nereālu un grūti izpildāmu".

"Vispirms mums ir jāredz, vai Asada režīms pārtrauks bombardēt mierīgos iedzīvotājus ar mucu bumbām," norādīja Našars.

Tikmēr Asada valdība uz rezolūciju reaģējusi ar piesardzību.

"Sīrijas valdība ir atvērta jebkādām iniciatīvām vai patiesiem centieniem palīdzēt mūsu valstij izkļūt no krīzes," sacīja Sīrijas vēstnieks ANO Bašars al Džafari. "Veiksmīgs politiskais kurss prasa Sīrijas valdības piedalīšanos tajā kā galvenajam partnerim. Tāpēc ir ļoti svarīgi koordinēties un sadarboties ar Sīrijas valdību par dažādiem šīs kursa punktiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!