Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas opozīcija apsūdz valdībai lojālus armijas spēkus slaktiņa sarīkošanā pilsētiņā Darajā, kura atrodas dienvidrietumos no Damaskas un kurā pārsvarā dzīvo suniti, vēsa raidsabiedrība BBC.

Pēc opozīcijas pārstāvju vārdiem, dienu pēc armijas ienākšanas pilsētā vairāku māju pagrabos tika atrasti desmitiem līķu.

Londonā bāzētais Sīrijas Cilvēktiesību uzraudzības centrs, atsaucoties uz vietējiem avotiem, vēsta, ka nogalināti aptuveni 200 cilvēki, bet kopumā Sīrijā pēdējās diennakts laikā esot nogalināti 370 cilvēki.

Cita opozīcijas organizācija, Koordinācijas komiteja paziņojusi, ka kopumā nogalināti 440 cilvēki, no tiem 310 – Damaskā un tās apkārtnē, un aptuveni 40 – Alepo pilsētā.

Kāds Darajas iedzīvotājs telefonintervijā aģentūrai "Reuters" pastāstījis, ka aptuveni 20 cilvēkus nogalinājuši snaiperi, savukārt pārējos noslaktēja no tuvas distances, iešaujot galvā vai krūtīs. Pēc viņa teiktā, valdības spēku karavīri staigājuši pa mājām un nogalinājuši vīriešus, kurus uzskatījuši par aizdomīgiem.

Viņš arī pastāstījis, ka pats esot redzējis, ka karavīri apšaudījuši kādu automašīnu, kurā ģimene mēģinājusi pamest pilsētu, nogalinot visu ģimeni, tai skaitā 8 gadus vecu meiteni.

Sīrijas valdība oficiāli nekomentē šīs ziņas, vien paziņojusi, ka "mūsu varonīgie spēki attīrījuši Daraju no teroristiem". Armija uzbrukusi Darajai sestdien pēc trīs dienu artilērijas apšaudes, kas prasījusi 70 cilvēku dzīvības.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši Sīrijas cilvēktiesību aktīvistu datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!