Foto: AP/Scanpix

Sīrijas pirmā lēdija Asma al Asada otrdien pārraidītā intervijā apliecināja, ka noraidījusi vairākkārtējus piedāvājumus kopā ar bērniem pamest kara plosīto valsti.

"Es nekad neesmu domājusi par to, ka varētu būt kaut kur citur. Jā, man ir piedāvāta iespēja pamest Sīriju vai, pareizāk sakot, bēgt no Sīrijas," intervijā Krievijas telekanālam "Rossija 24" sacīja Lielbritānijā dzimusī Sīrijas prezidenta dzīvesbiedre.

Foto: AFP/Scanpix

"Šie piedāvājumi iekļāva drošības un aizsardzības garantijas maniem bērniem, arī finansiālo drošību," sniedzot kopš pilsoņkara sākuma pirmo interviju kādam no starptautiskajiem medijiem, sacīja Asma al Asada.

"Nav jābūt ģēnijam, lai saprastu, ko šie cilvēki patiesībā gribēja. Tas nekad nav bijis jautājums par manis pašas vai manu bērnu labklājību. Tie bija tīši centieni graut tautas uzticību tās prezidentam," sacīja 41 gadu vecā trīs bērnu māte.

Foto: AFP/Scanpix

Bijusī investīciju baņķiere sevi pozicionē kā progresīvu tiesību aizstāvi, un viņa tikusi uzskatīta par Asadu dinastijas moderno pusi.

Pirmajos pilsoņkara gados pirmā lēdija sabiedrībā parādījās maz, bet pēdējo divu gadu laikā viņa kļuvusi krietni aktīvāka.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!