Trauslais miers, kas pastāvēja starp Sīrijas valdības spēkiem un Sīrijas kurdiem, kuri valsts ziemeļos vienpusēji pasludinājuši Rožavas autonomo apgabalu, ir beidzies, ziņo "Ara News". Rožavas apgabala lielākajā pilsētā Kāmišlī, kuru Kurdi pasludinājuši par tā administratīvo centru, jau otro dienu notiek sīvas kaujas.

Režīma spēki no nocietinātās armijas bāzes šāvuši pa pilsētu ar mīnmetējiem. Apšaudē smagi cietusi kurdu YPG spēku rīcībā esošā Alajas cietuma ēka, kā arī dažādos pilsētas rajonos gājuši bojā vairāk nekā desmit cilvēki un aptuveni 25 ievainoti, ziņo medijs, atsaucoties uz anonīmiem avotiem. Ievainotie nogādāti slimnīcā.

Kurdu spēki pēdējo dienu laikā pārņēma vairākas ēkas, kuras līdz šim bija režīma spēku kontrolē, tostarp cietumu. Konfliktam pieaugot spēkā, avoti ziņo, ka pilsēta kļuvusi par slazdu civiliedzīvotājiem, kuri nevarot droši izkļūt no Kāmišlī.

Smoke rising from the security square in Qamişlo. pic.twitter.com/ikhHE4ZKWB
— Dr Partizan (@DrPartizan_) April 21, 2016

Pagaidām Sīrijas valdība konfliktu Kāmišlī nav nekā kometējusi.

Vienlaikus teroristiskā grupējuma "Daesh" spēki Rožavas Kāmišlī reģionā sarīkojuši pašnāvnieka uzbrukumu, kurā gājuši bojā vairāki kurdu YPG karavīri, ziņo "Daesh" propagandas medijs "Amaq". Bojāgājušo un ievainoto skaits kopumā tiek lēsts ap 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!