Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēki sestdien veikuši vismaz 15 uzlidojumos nemiernieku kontrolētām teritorijām Alepo pilsētā, kur pēdējās astoņās dienās nogalināti vismaz 240 mierīgie iedzīvotāji, paziņojuši aktīvisti.

Uzlidojumos bombardēti trīs nemiernieku kontrolēti pilsētas rajoni.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) paziņoja, ka nogalināti vismaz divi mierīgie iedzīvotāji un nezināms skaits ievainoti.

Kopš 22. aprīļa Alepo režīma spēku un nemiernieku uzbrukumos nogalināti vismaz 244 mierīgie iedzīvotāji, tostarp 43 bērni, paziņoja SOHR.

"Režīma lidmašīnas uzlidojumus koncentrē rajonos, kuros ir mierīgie iedzīvotāji," paziņoja Alepo esošais aktīvists Mahmuds aš Šami. "Viņi grib nogalināt pēc iespējas vairāk civilistu, lai sētu bailes un piespiestu izdzīvojušos bēgt no apkaimes."

Tiek lēsts, ka Alepo joprojām atrodas ap 250 000 cilvēku.

Alepo pirms kara bija Sīrijas komerciālais centrs, bet tagad tās austrumu daļu kontrolē nemiernieki, bet rietumu daļu - Asada spēki.

Bruņotais konflikts Sīrijā sākās 2011. gadā. Piecu gadu laikā tas ir pāraudzis pilsoņu karā, kur savā starpā cīnās ne tikai režīma un opozīcijas spēki, bet arī dažādi grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!