Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms atļāvis humānās palīdzības konvojiem doties uz visiem 19 valsts aplenktajiem apgabaliem, ceturtdien pavēstīja ANO, vienlaikus brīdinot, ka "apstiprinājums (..) nenozīmē piegādāšanu".

"Mūsu komanda Damaskā informēja mūs, ka Sīrijas valdība būtībā devusi atļauju, apstiprinājumu (..) visiem 19 aplenktajiem apgabaliem," paziņoja ANO sūtnis Sīrijā Stafans de Mistura.

Viņš uzsvēra, ka Sīrija devusi šādus apstiprinājumus arī agrāk, bet galu galā bloķējusi ceļu konvojiem.

Mistura ar šo paziņojumu nāca klajā pēc iknedēļas tikšanās ar Sīrijas humānās palīdzības darba grupu, kurā iesaistījušās arī ASV un Krievija. Grupa jau mēnešiem mēģina palielināt palīdzības piegādes miljoniem sīriešu, kam tās akūti nepieciešamas.

Vairākas valstis, tostarp Francija un Lielbritānija, izdarījušas spiedienu uz grupu sākt palīdzības piegādi aplenktajiem rajoniem pa gaisu, nometot humānās palīdzības pakas no lidmašīnām.

Mistura sacīja, ka tiek apsvērti visi varianti, paužot cerību, ka konvoji tomēr varēs piekļūt aplenktajiem rajoniem un bīstamās un dārgās gaisa piegādes nebūs nepieciešamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!