Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijas izmeklētāji noraida valdības spēku atbildību par slaktiņu Hulas pilsētā pagājušajā piektdienā, kurā nogalināti vismaz 108 cilvēki. Zvērībās vainojami nemiernieki, kas cenšas panākt starptautisku iebrukumu Sīrijā, uzskata par izmeklēšanu atbildīgās amatpersonas.

Kā vēsta raidsabiedrība BBC, par slaktiņa izmeklēšanu atbildīgās amatpersonas kategoriski noliedz valdības lomu šajos notikumos.

Slepkavības ir pastrādājuši simtiem nemiernieku kaujinieku, pēc tam, kad tie saskaņoti uzbrukuši pieciem drošības spēku kontrolposteņiem, paziņoja Sīrijas valdības izveidotās izmeklēšanas komisijas vadītājs ģenerālis Kvasems Džamals Suleimans. Slaktiņa mērķis bijis iepīt tajā valdību un izraisīt reliģiskas nesaskaņas valstī, ģenerālis pavēstīja preses konferencē.

"Valdības spēki neiegāja teritorijā, kur notika slaktiņš, ne pirms, ne arī pēc tā," norādīja ģenerālis. Slaktiņa upuri bijušas ģimenes, kuras atteikušās nostāties pret valdību un bijušas konfliktā ar bruņotajām grupām, uzskata amatpersona. "Šo bruņoto grupu mērķis ir izraisīt starptautisku ārvalstu militāro spēku iebrukumu Sīrijā ar jebkādiem līdzekļiem," uzsvēra Suleimans.

ASV vēstniece ANO Sjūzena Raisa Sīrjas paziņojumu nosaukusi par "klajiem meliem" . "Nav pierādījumu, kas apstiprinātu šo notikuma skaidrojumu," norādīja Raisa.

Jau vēstīts, ka opozīcijas aktīvisti Hulas pilsētā un tās apkārtnē notikušajā slaktiņā vaino Sīrijas drošības spēkus un valdībai lojālus kaujiniekus. To, ka šajā reģionā slaktiņa laikā darbojušies valdības spēki, apliecina ANO novērotāji.

Slaktiņā Hulas pilsētā piektdien tika nogalināti vismaz 108 cilvēki un ievainoti apmēram 300. Pilsētu apšaudīja artilērija un tanki, taču, pēc ANO ziņām, lielākā daļa upuru noslepkavoti, un, pēc visa spriežot, to izdarījuši režīmam lojālie kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!