Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas valdība draud pamest Ženēvā notiekošās miera sarunas ar opozīciju, ja līdz sestdienai nebūs notikušas "nopietnas sesijas", piektdien vēsta valsts televīzija.

Sīrijas ārlietu ministrs Valids "Muallems sacījis [ANO un Arābu līgas īpašajam sūtnim Lahdaram] Brahimi - ja līdz rītdienai nebūs notikušas nopietnas sesijas, oficiālā Sīrijas delegācija pametīs Ženēvu", ziņo televīzija.

Ženēvas Nāciju pilī Brahimi piektdien bija atsevišķas sarunas ar Sīrijas valdības un opozīcijas delegācijām. Esot bijusi plānota arī tieša valdības un opozīcijas delegāciju tikšanās, tomēr tā atlikta.

Sīrijas valdības delegācija esot bijusi gatava spriest ar opozīcijas pārstāvjiem par visiem jautājumiem, arī par ugunspārtraukšanu un apmaiņu ar gūstekņiem, piektdien žurnālistiem paziņoja Sīrijas ārlietu ministra vietnieks Faisals Mikdads.

Viņš arī norādīja, ka valdības delegācija bijusi gatava sēsties piektdien plkst.11 Ženēvā ar opozīciju pie sarunu galda, bet tas nav noticis opozīcijas vainas dēļ.

Trešdien Montrē pilsētā Šveicē notika starptautiska miera konference, kurā piedalījās 45 valstu pārstāvji. Konferences plenārsēdē uzstājās arī Sīrijas valdības un opozīcijas delegāciju vadītāji, tomēr naidīgo pušu sarunas bija paredzēts sākt tikai piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!