Sīrijas valdības gaisa spēku un artilērijas uzbrukumā nemiernieku pozīcijām Alepo austrumos trešdien skarta bērnu slimnīca un asins banka, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sīrijas valdības spēki gaisa uzlidojumus atsāka otrdien.

Kā informējusi Londonā bāzētā "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija", uzbrukumā gājis bojā vismaz 21 cilvēks, tostarp pieci bērni. Savukārt avoti raidsabiedrībai "Al Jazeera" pastāstījuši, ka divu diennakšu laikā uzlidojumos kopumā nogalināts vairāk nekā 71 cilvēks.

Neatkarīgā ārstu asociācija, kas Sīrijā sniedz atbalstu vairākām iestādēm, informējusi, ka bērnu slimnīca ir pamatīgi cietusi. Saskaņā ar asociācijas ziņoto, slimnīcas direktors tai pastāstījis, ka kopā ar citiem ir patvēries slimnīcas pagrabā un nevar pamest ēku. "Lidmašīnas ir virs mums. Mēs nevaram tikt ārā. Varbūt varam sevi pasargāt šajā telpā," paudis direktors.

"Viena no visvairāk skartajām ir al Šāras apkaime, kur nomestas vismaz 18 bumbas, viena no tām netālu no bērnu slimnīcas un skolas," pastāstījis "Al Jazeera" korespondents Osama bin Džavaids, piebilstot, ka upuru skaits aug ik stundu. "Esam redzējuši fotogrāfijas ar iedzīvotājiem, kuri tur rokās uzlidojumos nogalināto tuvinieku ķermeņu daļas."

Saskaņā ar "Al Jazeera" vēstīto, nemiernieku kontrolētajās Alepo daļās arvien dzīvo aptuveni 250 000 cilvēku.

Gaisa uzlidojumi ir daļa no plašākas ofensīvas, ko Sīrijas valdības spēki un tās sabiedrotie, tostarp Krievija, uzsākuši nemiernieku apkarošanai, ziņo "Reuters".

Jau ziņots, ka Krievija sākusi plašu ofensīvu pret ekstrēmistu kaujinieku grupējumiem "Daesh" un "Al Nusra" citviet Sīrijā – Idlibas un Homsas provincēs.

Pilsoņkarš Sīrijā sākās 2011. gadā un frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!