Foto: AFP/Scanpix/LETA

Astoņas humanitārās palīdzības organizācijas aicinājušas nekavējoties noslēgt pamieru Sīrijas ziemeļrietumos, kur aizvadīto nedēļu laikā notikusi aktīva karadarbība, raksta "Al Jazeera".

Sīrijas valdības spēki ar Irānas un Krievijas atbalstu kopš decembra pastiprinājuši ofensīvu pret opozīcijas spēku pēdējo bastionu valsts ziemeļrietumos – Idlibas provincē.

Apvienoto Nāciju Organizācija vēsta, ka kopš šīs ofensīvas sākuma, vairāk nekā pusmiljons cilvēku bijuši spiesti pamest mājas. Viņu vidū ir arī daudzi bēgļi, kuri uz reģionu pārcēlušies iepriekš, bēgot no Sīrijas armijas citviet valstī. Daudzi no šiem cilvēkiem devušies uz Sīrijas-Turcijas pierobežas reģioniem.

Vairākas palīdzības organizācijas situāciju šajā Tuvo Austrumu valsts reģionā raksturojušas kā "humanitāru katastrofu". Organizācijas aicinājušas nekavējoties pārtraukt vardarbīgās sadursmes.
Ārsti norādījuši, ka aukstie laikapstākļi, slimības, mājvietu un medikamentu trūkums apdraud simtiem tūkstošu civiliedzīvotāju.

Daļa civiliedzīvotāju ceļu prom no Idlibas mēro kājām, savukārt daudzi ir spiesti naktis pavadīt savās mašīnās, jo Sīrijas un Krievijas spēki ir sabombardējuši galvenos ceļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!