Divi drošsirži, izgudrotāji un lidojošo atlētu komandas "Jetman Dubai" dibinātāji publicējuši aizraujošu video, kurā redzami lidināmies virs Apvienoto Arābu Emirātu tuksnešiem un debesskrāpju pilsētas Dubaijas.

Īvss Rosijs un Vins Refets redzami lidojam ar tā saucamajiem "džetpekiem" (dēvētiem arī par "reaktīvajām mugursomām") jeb ar spārniem un reaktīviem dzinējiem aprīkotām ierīcēm, kuras piestiprina pie muguras. Viņi brīvi vada sava lidojuma virzienu un ātrumu.

Lidojuma uzsākšanai ir nepieciešams kāds cits transportlīdzeklis, piemēram, lidmašīna vai helikopters, no kura piloti izlec gluži kā izpletņlēcēji. Pēcāk viņi spēj lidot līdz 13 minūtēm ilgi ar 180 līdz 300 kilometru stundā lielu ātrumu.

Šveicietis Rosijs ir viens no vadošajiem cilvēku lidošanas tehnoloģiju attīstītājiem pasaulē, kā arī profesionāls pilots. "Džetpeku" izstrādē viņš ieguldījis milzīgus līdzekļus, kā arī daudzus gadus, tostarp vairāki gadi bijuši nepieciešami, lai abi piloti apgūtu video redzamās lidaparātu vadīšanas iemaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!