Foto: AFP/Scanpix

14 Turcijas karavīri trešdien gājuši bojā un 33 ievainoti smagās sadursmēs ar "Daesh" kaujiniekiem Sīrijas ziemeļrietumu pilsētiņā Bābā, kuru turku armija palīdz nemierniekiem atkarot no džihādistiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tas ir Turcijas armijas lielākais zaudējums vienā dienā kopš augustā tā sāka operāciju Sīrijā. "Daesh" karotāji uzbrukumā izmantojuši pašnāvniekus spridzinātājus. Turcija paziņojusi, ka sadursmēs nogalināti 138 pretinieka kaujinieki. Šīs ziņas gan nav neatkarīgi pārbaudītas.

Kauja par Bābas pilsētiņu ir kļuvusi intensīvāka laikā, kad Alepo pilsēta jau gandrīz pilnībā ir nonākusi prezidenta Bašara al Asada valdības spēku kontrolē.

Stratēģiski nozīmīgā Bāba atrodas aptuveni 20 kilometru attālumā no Turcijas robežas. Tā ir svarīgs elements četrus mēnešus ilgstošajā turku ofensīvā, kuras mērķis ir atstums "Daesh" spēkus un kurdus no Turcijas robežām.

Turcija apgalvo, ka drīz tiks sagrauta "Daesh" pretestībā Bābā un ka grupējumam ofensīvas laikā ir nodarīti smagi zaudējumi. Pagaidām nav skaidrs, cik dziļi Sīrijā Turcija vēlas doties un vai tā piedalīsies "Daesh" de fakto galvaspilsētas Rakas atbrīvošanā.

#ISIS video of clashes with #Turkey Land Forces and #FSA around Al-Bab #Aleppo #Syria pic.twitter.com/y0e9mSdDrB
— Aldin Abazović (@Ald_Aba) December 21, 2016

💥#FıratKalkanı operasyonunda dün öğle saatlerinde #Elbab'ta bulunan DEAŞ hedeflerinin vurulma görüntüleri
DEAŞ kamerasından#EuphratesShield pic.twitter.com/j7MwKfoRxN
— Son Kale Türkiye🇹🇷 (@SonKaleTurkiye2) December 22, 2016

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!