Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sjerraleones valdība apturējusi un lauzusi visus ar Ķīnas būvniecības kompāniju "China Railway Seventh Group" noslēgtos līgumus par jaunas lidostas būvniecību, ziņo "Africa News".

Atsaucoties uz Aviācijas ministrijas vēstuli, vietējie mediji ziņojot, ka turpināt Mamamahas starptautiskās lidostas būvi neesot ekonomiski pamatoti, ņemot vērā, ka jau patlaban pietiekami netiekot izmantota esošā Lungi starptautiskā lidosta.

Jaunās lidostas būvniecība uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas Frītaunas uzsākta šā gada martā, kad pie varas pēdējo mēnesi atradās iepriekšējais valsts prezidents Ernests Bai Koroma. Bija iecerēts, ka ķīnieši būvniecību pabeigs 2022. gadā, un kopumā tas izmaksās ap 280 miljoniem eiro. Līdz ar lidostu bija ieplānots ap to veidot jaunu pilsētu un īpašu ekonomisko zonu.

Starptautiskie aizdevēji lidostas projektu skarbi kritizēja, ņemot vērā, ka to bija plānots celt aptuveni 50 kilometrus no pilsētas mežainā un mazapdzīvotā apvidū, un tā tikai vairotu parādu slogu jau tā nabadzīgajai valstij.

"Google Maps" satelītkartēs redzams, ka attēlu uzņemšanas laikā uzsākta koku izciršana plānotās lidostas teritorijā.

Ķīnas investīcijas un iesaiste infrastruktūras attīstībā Āfrikā daudzviet saņēmusi skarbu kritiku, jo tās noteikumi ierasti piedāvā aizdevumu, pretī iegūstot kontroli pār valstu derīgajiem izrakteņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!