Foto: LETA
Tik ļoti gribas doties atvaļinājumā pie jūras un vienlaicīgi pabūt arī ārzemēs? Ja finansiālais stāvoklis neļauj doties uz Dienvideiropu vai citiem tūristu iecienītākajiem punktiem, laba alternatīva ir izbaudīt mūsu pašu Baltijas jūru no citas perspektīvas - gan Lietuvā, gan Polijā atrodamas lieliskas un skaistas pludmales, un tās abas nav dārgas valstis.

Volinas sala, Polija

Skaistākā no Volinas salas pludmalēm noteikti ir Miedzyzdroje - tur ir plaša, skaista pludmale, promenāde gan jūru un mols. Īsti klasiskas Baltijas jūras peldvieta, vai ne? Ja tur ir par rosīgu, dažus kilometrus uz austrumiem pludmales ir gandrīz tukšas. Netālu atrodas arī Volinas nacionālais parks, kur jūras piekraste ir vienkārši neticami skaista. Tur atrodas arī iespaidīgākās stāvās klintis Polijā.

Leba/Slovincas nacionālais parks, Polija

Divi soļi uz priekšu, viens atpakaļ - tieši tā pārvietošanās notiek Eiropas lielākajā smilšu kāpu laukā. Kāpu kalni te mēdz būt pat 42 metrus augsti, augstākā ir Lonske kāpa. Ja pūš vējš, sajūtas te ir kā Sahāras tuksnesī. Netālā Lebas peldvieta ir rosīga vieta - tur tiek piedāvātas ūdenssporta aktivitātes, jāšana, izbraucieni ar velosipēdiem. Ir arī skaista pludmale.

Helas pussala, Polija

Kā garš, tievs pirksts Helas pussala iestiepjas Dancigas/Gdaņskas līcī. Plašais ūdens klajs pussalas dienvidos izslavēts kā sērfotāju paradīze. Pussalai raksturīgā ainava sastāv no priežu mežiem, kāpām, šalcošas jūras un maziem kūrortiem - īsta idille. Ja paveicas, pludmalēs (īpaši pēc vētras) iespējams atrast pat kādu dzintara gabaliņu. Helas pussalā atrodas arī pludmale, kas nosaukta tās Baltijas jūras dievietes vārdā, kas, kā vēsta teiksmas, mita dzintara pilī - Jurāta.

Kuršu kāpas, Nida, Lietuva

Rāmas un neaizmirstami skaistas ir kuršu kāpas Lietuvā, kas, spējot sasniegt 60 metru augstumu, pieder pie augstākajām visā Eiropā. Saules un vasaras mākoņu radītās gaismas spēles padari apkārtni par maģiska skaistuma piepildītu brīnumu. Sīvi smaržo priedes un gaiss ir neticami skaidrs un dzidrs. Krastos redzamas zvejnieku laivas, kūp zivju krāsniņas. Nidu noteikti vērts apciemot.

Palanga, Lietuva

Palanga spēj piedāvāt dažāda veida pludmales atvaļinājumus - te ir gan koncerti un karaokes, gan bāri, tirdzniecības vietas, dzintara muzejs, muiža un, protams, pati pludmale. Palanga - tā ir klasiska pludmale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!