Foto: RIA Novosti/Scanpix

Francijas satīras žurnāls "Charlie Hebdo", kurš pazīstams ar savu provokatīvo raksturu, publicējis divas karikatūras, kurās apspēlēta 31. oktobrī notikusī, 242 dzīvības laupījusī Krievijas lidmašīnas katastrofa Ēģiptes Sīnāja pussalā.

Abas karikatūras publicētas žurnāla pēdējā lapaspusē, kur tiek parādīti izdevuma vākam piedāvātie zīmējumi, kas tomēr nav izvēlēti, vēsta aģentūra TASS.

Vienā karikatūrā vilktas paralēles ar Krievijas veikto bombardēšanas kampaņu Sīrijā. Lidmašīnas atlūzas un kāds pasažieris attēlots krītam virsū bārdainam vīrietim ar ieroci, bet karikatūras paraksts vēsta: ""Islāma valsts": Krievija intensificē uzlidojumus".

Savukārt otrajā karikatūrā ar nosaukumu "Krievijas zemo izmaksu [avioreisu] bīstamība", iepīts Francijas narkotiku kontrabandas skandāls, kurā Dominikānas Republikā tika arestēti divi franču piloti. Skandāls, kurā netieši iepīts arī eksprezidenta Nikolā Sarkozī vārds, medijos tika nodēvēts par "Air Cocaine". Karikatūrā, kurā attēlots galvaskauss un degoša lidmašīna, paraksts vēsta: "Vajadzēja lidot ar "Air Cocaine".

Vēstīts, ka 31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē avarēja Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

"Charlie Hebdo" vārds pasaulē izskanēja janvārī, kad žurnāla redakcijā Parīzē notika asiņains terorakts. Divi musulmaņu uzbrucēji brāļi Šerifs un Saīds Kuaši nogalināja 10 redakcijas darbiniekus un divus policistus. Teroristus policija nogalināja aizturēšanas operācijas laikā pēc divām dienām.

Kā uzbrukuma pamatojumu teroristi minēja žurnāla publicētas karikatūras ar musulmaņu pravieti Muhamedu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!