Foto: Reuters/Scanpix
Kārtējā šokējošajā paziņojumā Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte atzinis, ka, vēl būdams Davao pilsētas mērs, braukājis ar motociklu pa pilsētu un meklējis kašķi, "lai varētu nogalināt" un parādītu policijai, kā tas darāms.

"Davao es to darīju pats. Tikai lai parādītu čaļiem [policistiem], ka, ja es to varu, kāpēc gan viņi nevarētu. Es devos pa Davao ar motociklu, ar lielu moci, patrulēju ielās, meklējot pēc problēmām. Es meklēju strīdu, lai varētu nogalināt," intervijā aģentūrai AFP atklājis šobrīd jau 71 gadus vecais Filipīnu līderis.

Nepilnu 100 miljonu cilvēku apdzīvotajā valstī par prezidentu Duterte kļuva šī gada jūnijā. Kopš tā laika viņš izziņojis atklātu karu pret narkotiku izplatītājiem un lietotājiem, ļaujot policijai un linča tiesām visā valstī nesodīti īstenot slepkavošanas.

Tiek lēsts, ka narkotiku apkarošanas kampaņa prasījusi vismaz 5000 cilvēku dzīvības. Šie noziegumi netiek izmeklēti, un nereti nogalinātie patiesībā nav bijuši saistīti ar narkotiku izplatīšanu, kā arī nav lietojuši tās paši.

Jau 2015. gadā Duterte paziņoja, ka personīgi nogalinājis trīs par nolaupīšanā un izvarošanā apsūdzētos, taču vēlāk noliedza teikto, sakot: "Nē, es neesmu slepkava."

Citu skandalozu izteikumu vidū viņš pāvestu Francisku un ASV vēstnieku Filipīnās iepriekš nodēvējis par "mauku dēliem", ASV prezidentu Baraku Obamu par "kuces dēlu", bet ANO par "stulbu" organizāciju. Pats sevi Duterte lepni salīdzinājis ar Ādolfu Hitleru, sakot, ka nogalinās trīs miljonus narkotiku lietotāju gluži kā Trešā reiha līderis nogalināja ebrejus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!