Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs izsaukts uz Augstāko radu sniegt paskaidrojumus saistībā ar mediju apsūdzībām, ka pārtika armijai iepirkta par cenām, kas vairākas reizes pārsniedz šo produktu mazumtirdzniecības cenas lielveikalā, sestdien vēsta aģentūra UNIAN.

Parlamenta Nacionālas drošības, aizsardzības un izlūkošanas komitejas vadītāja vietniece Marjana Bezuglaja medijiem norādījusi, ka tiesībsargājošās iestādes un Valsts audita dienests jau sākuši pārbaudi ministrijā.

Skandāls aizsācies pēc portāla "Zn.ua" publikācijas, kurā secināts, ka Aizsardzības ministrija pārtikas produktus armijai varētu būt iepirkusi par paaugstinātām cenām. Medijs apgalvo, ka cenas bijušas divas trīs reizes augstākas nekā tiem pašiem produktiem veikalā.

Piemēram, viena vistas ola iepirkta par 17 grivnām (0,43 eiro), bet veikalā viena ola maksā aptuveni septiņas grivnas (0,18 eiro).

Sēde, kurā uzklausīs Rezņikova paskaidrojumus, notikšot tuvākajā laikā un slēgtā režīmā.

Ukrainas Aizsardzības ministrija šis apsūdzības nav komentējusi, ministrs Rezņikovs vēl ir Vācijā, kur piektdien notika NATO valstu pārstāvju tikšanās.

Ukrainas Prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka, ja medija apgalvojumi izrādīsies patiesi, atbildīgās personas būtu jāsauc pie atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!