Skandināviju pēc ilgstoši siltas ziemas piemeklējis aukstuma vilnis, Zviedrijā reģistrētas rekordzemas temperatūras, bet Dānijā ir liels sniega daudzums un spēcīgi vēji, kuru dēļ paralizēta transporta satiksme.
Zviedrijā, kur šoziem novembrī un decembrī tika reģistrētas siltākās temperatūras šīs valsts vēsturē, svētdien slēpošanas kūrortā Idrē tika reģistrēts līdz šim lielākais sals februārī - 44 grādi zem nulles pēc Celsija skalas.

Stokholmā un Oslo naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra bija -20 grādi, bet Zviedrijas dienvidu reģionā Skonē milzīgā sniega daudzuma dēļ pirmdienas rītā bija paralizēta transporta satiksme.

Nodarbības skolās pirmdien tika atceltas arī citos Zviedrijas dienvidu rajonos. Tika ziņots par lielu skaitu autoavāriju uz maģistrāles E6, kas savieno Malmi ar Helsingborgu, informēja aģentūra TT.

Kompānijas "Shell" vadība pārtrauca naftas sūknēšanu uz Draugenas platformas Norvēģijas piekrastē, bet valsts vidienē gaisa temperatūra sasniedza -40 grādus.

Dānijā sniega un spēcīgā vēja dēļ pirmdien tika pārtraukta sauszemes, jūras un gaisa satiksme.

Valsts rietumos tika slēgti ceļi un skolas, aizkavējās dzelzceļa satiksme, tai skaitā no Kopenhāgenas uz Malmi Zviedrijā, informēja ārkārtas dienesti.

Bija traucēta arī prāmju satiksme starp Zviedriju un Vāciju, kā arī aizkavējās gan iekšzemes, gan starptautiskie lidojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!