Trešdien, 10.oktobrī, Kopenhāgenas lidostā Latvijas aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnā izcēlies ugunsgrēks, ziņo "Radio SWH", atsaucoties uz Zviedrijas un Dānijas lielākajiem laikrakstiem un radio stacijām.
Neilgi pirms pacelšanās pasažieri novērojuši liesmas un dūmus ap lidmašīnas dzinēju, tomēr Dānijas gaisa kuģniecības ugunsdzēsības dienestam liesmas izdevās apdzēst.

Dāņu izdevums "Politiken" ziņo, ka ugunsgrēku izraisījušas problēmas degvielas uzpildē, kā rezultātā, iedarbinot lidmašīnas dzinēju, aizdegusies degviela.

Tomēr "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags noliedza skandināvu medijos izskanējušo informāciju.

"To mēs nevaram apstiprināt," sacīja Vanags. "Šobrīd inženieri izmeklē, kāpēc notikusi dūmošana no lidmašīnas izpūtēja, taču ziņas par degvielas tvertnes aizdegšanos ir sagrozīta informācija."

"airBaltic" ceturtdien izplatīja paziņojumu, kurā informēja Latvijas medijus, ka trešdien ticis mainīts lidojuma grafiks aviokompānijas reisam no Kopenhāgenas uz Viļņu, jo pirms izlidošanas "konstatēti traucējumi lidmašīnas dzinēja darbībā".

Lidmašīnā atradās 109 pasažieri un pieci apkalpes locekļi, kuri pēc lidmašīnas dzinēja apstādināšanas pa izkāpšanas vārtiem devās atpakaļ uz lidostas termināli.

Aviosabiedrība atvainojas visiem pasažieriem par sagādātajām neērtībām, kā arī rūpējoties par to, lai pasažieri pēc iespējas ātrāk nokļūtu savos lidojuma galamērķos.

Vanags uzsver, ka aviosabiedrībai ir svarīga pasažieru un darbinieku drošība, tāpēc "airBaltic" dara visu iespējamo, lai traucējuma cēloni identificētu un novērstu nekavējoties.

Pārējos "airBaltic" lidojumus starpgadījums Kopenhāgenas lidostā nav ietekmējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!