Foto: AFP/Scanpix

Spēcīga ziemas vētra sestdien radījusi haosu ASV, kur gājuši bojā vismaz 16 cilvēki, sniega segas biezums sasniedzis 61 centimetru, kā arī atcelti tūkstošiem lidmašīnu reisu.

Spēcīgais vējš un aukstums vissmagāk skāris ASV ziemeļaustrumu štatus, kā arī Kanādas austrumus. 61 centimetru bieza sniega sega reģistrēta Masačūsetsas štata Boksfordas pilsētā, bet ārkārtas stāvoklis izsludināts Ņujorkā un Ņūdžersijā.

Bostonā uzsniga 46 centimetri sniega, tāds pats sniega segas biezums reģistrēts Ņujorkas rietumos, bet Ņujorkas Centrālajā parkā un Filadelfijā uzsniga 15 centimetrus bieza sniega sega.

Tiek brīdināts, ka aukstuma vilnis turpināsies vēl dažas dienas.

Bostonā un Ņujorkā ir slēgtas simtiem skolu, bet satiksmes negadījumi un traucējumi reģistrēti 22 ASV štatos, kā arī Kanādā. Minesotas štatā pirmo reizi 17 gadu laikā pirmdien slēgtas visas skolas, jo tiek prognozēts bargs sals.

Kvebekā piektdien reģistrēti 29 grādi zem nulles pēc Celsija skalas, bet dienu iepriekš gaisa temperatūra pazeminājās līdz nepilniem 34 grādiem. Pārentas pilsētā, kas atrodas 400 kilometrus uz ziemeļiem no Monreālas reģistrēti -44 grādi pēc Celsija skalas, bet Manitobas līdzenumos - pat līdz -50 grādiem.

Meteorologi brīdina, ka Ņujorkas štatā gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 25 grādiem pēc Celsija skalas.

Ceturtdien un piektdien ASV atcelti vairāk nekā 4200 iekšzemes un starptautisko reisu, bet tūkstošiem citu kavējās. Lielākā daļa gaisa satiksmes traucējumu reģistrēti Ņujorkā, Filadelfijā, Bostonā, Čikāgā un Vašingtonā.

Sliktās redzamības un spēcīgā vēja dēļ piektdien uz vairākām stundām bija slēgta Ņujorkas Džona Ficdžeralda Kenedija lidosta.

Ņujorkā un Ņūdžersijā sestdienas naktī slēgti vairāki autoceļi, jo iepriekš atkušņa laikā radies mitrums strauji sasalst, radot bīstamus apstākļus.

Skarbā ziema ASV iestājās ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!