Foto: Kadrs no video

Gandrīz gadu ilgajā Krievijas pilna mēroga iebrukumā Ukrainā ir pierādījies, ka okupantu armijas mīļākā taktika galvenokārt ir brutāli graut visu savā ceļā ar artilēriju un nežēlot savu karavīru dzīvības. Kārtējais apliecinājums tam ir video no Doneckas apgabala Vuhļedaras un Marinkas.

Vuhļedara un Marinka ir starp karstākajiem frontes punktiem Ukrainas austrumos. Kanāla "Super Nova" publicētie video ļauj gūt priekšstatu, cik ļoti šīs pilsētiņas ir cietušas.

Video no Vuhļedaras redzamas apšaudēs cietušas daudzstāvu dzīvojamās ēkas, turklāt te Krievijas spēki likuši lietā šausminošo ugunsmetēja sistēmu "Solncepek", raksta portāls "Liga".

Ukrainas Prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podļaks savulaik to nosauca par pašu jaudīgāko konvencionālo ieroci, kāds pielietots pret Ukrainas spēkiem.

Ukrainas spēki piektdien atskaitē ziņoja, ka diennakts laikā Vuhļedaras apkārtnē iznīcināti 109 okupanti, bet vēl 188 ievainoti. Ukraiņu spēki turpina pilsētas aizsardzību.

Savukārt video no Marinkas liecina, ka pilsēta ir faktiski nolīdzināta līdz ar zemi – tur nav atlikusi neviena neskarta ēka. Video uzņemts no okupētās Doneckas puses. Arī Marinkas apkārtnē Ukrainas spēki turpina aizsardzību.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!