Foto: AFP/Scanpix

Doņeckas lidosta ir viens no spilgtākajiem Ukrainā notiekošā bruņotā konflikta simboliem. Pēc mēnešiem ilgušām smagām kaujām lidosta ir sagrauta drupās, bet zem atlūzām joprojām guļ kritušie Ukrainas karavīri. Dramatiskajās kaujās lidostas apkārtnē vairākus mēnešus piedalījās arī brīvprātīgais no Latvijas.

Pēteris (vārds mainīts) ir vairāk nekā 30 gadus vecs Latvijas patriots, kurš ieguvis augstāko izglītību un pirms Austrumukrainas kara sākuma strādājis informācijas tehnoloģiju jomā. Sākoties Krievijas agresijai pret Ukrainu, viņš sapratis, ka ir pienācis laiks rīkoties.

Cīņa pret kopīgo agresoru

"Nolēmu beigt paust bažas interneta komentāros, izteikt dziļu sašutumu, bet gan aizbraukt un sākt kaut ko darīt," savu izvēli doties karot pret Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem sarunā ar "Delfi" pamato Pēteris, norādot, ka Latvija kā valsts ir tikai izteikusi satraukumu par notiekošo, bet reāli palīdzēt Ukraina nav spējusi.

"Labāk es karoju Ukrainā, nevis gaidu, kad tas notiks šeit," viņš uzsver, norādot, ka Krievija pret Latviju vērš informatīvo karu, kurš jebkurā brīdī var pārvērsties reālā vardarbībā. Jo sīvāku pretestību Maskavas agresija saņems Ukrainā, jo tai būs mazāk resursu un enerģijas, ko vērst pret citām valstīm, uzskata vīrietis.

Viņš papildina, ka karošana bija labākais un nepārprotamākais veids, kā viņš spēja palīdzēt un izrādīt solidaritāti Ukrainai. "Ja varētu iedot vairākus desmitus tūkstošus eiro apvidus automašīnas iegādei, tad palīdzētu tā," viņš pamato. Bet, tā kā tāda nauda nav bijusi pieejama, tad viņš paņēmis pāris tūkstošus eiro, ko ziedot nakts redzamības iekārtas iegādei, un devies uz Ukrainu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!