Foto: AFP/Scanpix/LETA

Māntlažolī, netālu no Parīzes, policija ceturtdien pie vienas no skolām aizturējusi 146 cilvēkus, acīmredzot, vidusskolniekus, ziņo avots Francijas policijā, norādot, ka daudzviet skolēni pievienojušies protestētājiem.

Aizturēšanas veiktas pēc vandālisma gadījumiem Māntlažolī, atklāja avots.

Vietējie mediji vēsta, ka arī citās vidusskolās Parīzes reģionā un citviet Francijā skolēni sarīkojuši demonstrācijas un blokādes.

Pēdējās nedēļas laikā skolēni pamazām arvien aktīvāk iesaistījušies tā dēvētajā dzelteno vestu kustībā, kuru sākotnēji izraisīja valdības lēmums paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bet pakāpeniski tā izvērsusies daudz plašākos protestos, atspoguļojot vispārējo sabiedrības neapmierinātību ar prezidenta Emanuela Makrona politiku.

Jaunieši ir neapmierināti ar izglītības reformām un jauno interneta platformu vietu piešķiršanai universitātēs, kā arī vēlējušies paust atbalstu "dzeltenajām vestēm", vorāda laikraksts "Le Parisien".

Raidorganizācija BFMTV ziņo, ka protesti skāruši gandrīz 100 skolas Parīzē un tās apkārtnē.

Francijas valdība trešdien paziņoja, ka atteikusies no jebkādām degvielas nodokļa celšanām 2019. gadā. Taču protestētāju līderi grasās īstenot ieceri par plašām demonstrācijām sestdien Parīzē, lai gan galvaspilsētā pēdējās divās nedēļas nogalēs protesti pārauguši vardarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!