Uz viena no Skotijas galvenajiem autoceļiem izveidojās vairāku kilometru garš sastrēgums, kad no kravas automašīnas izkļuva aptuveni trīs tūkstoši vistu, ziņoja Lielbritānijas laikraksts "The Times".
Smagā mašīna pa ceļam uz Glāzgovu iekļuva avārijā.

"Bija smacīgi, visur lidoja spalvas, apkārt skraidīja policisti un cilvēki, kuri ķēra vistas. Neko tādu es agrāk nebiju redzējis," avīzei pastāstīja viens no aculieciniekiem automašīnas vadītājs Džeimss Airlends.

Policijai palīgā ieradās veterinārais dienests. Tā pārstāve Ketraijona Evana pastāstīja, ka no sākuma pie slēgtām telpām pieradušās vistas izbijušās skraidīja pa ceļu, bet drīz vien sāka pulcētos bariņos un nomierināties.

"Tās mierīgi sēdēja ceļa malā, bet dažas pat krūmos ierīkoja laktas," viņa piebilda.

Avārijas sekas tika likvidētas aptuveni pēc piecām stundām. Visu šo laiku Skotijas policisti un veterināri ķēra putnus, uzjautrinot šoferus. Garāmbraucošie vadītāji fotografēja notiekošo ar mobilajiem telefoniem.

"Mobilo telefonu izmantošana pie stūres ir likuma pārkāpums," norādīja tiesībsargājošo iestāžu pārstāve, piebilstot, ka policisti pierakstījuši 20 automašīnu numuru, kuru īpašniekiem tagad draud 60 mārciņu (61 latu) liels sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!