Skotijas Eberdīnšīras apgabalā no sliedēm noskrējis vilciens, ziņo "Glasgow Times". Tiek ziņots par, iespējams, vienu mirušo, vairākiem nopietni ievainotajiem un vērienīgu ārkārtas dienestu spēku nosūtīšanu uz incidenta vietu.

No sliedēm noskrējusi lokomotīve līdz ar trim pasažieru vagoniem, kuri visi nogāzušies no uzbēruma. Avārijā mirusi viena persona, atsaucoties uz PA ziņu aģentūru, vēsta skotu medijs, norādot, ka amatpersonas to pagaidām nav publiski apstiprinājušas.

Kopumā vilcienā bijuši tikai 12 cilvēki, no kuriem seši – pasažieri, bet seši – apkalpes locekļi.

Ziņas par "ScotRail" vilciena noiešanu no sliedēm no Stounhevenas pievārtes pienākušas pulksten 9.40 pēc vietējā laika. Notikuma vietā jau īsi pēc tam ieradušās neatliekamās medicīniskās palīdzības, policijas un ugunsdzēsēju glābēju brigādes, kā arī mediķu brigādes ar helikopteriem.

Vilciena avāriju varētu būt izraisījuši slikti laika apstākļi, kuru dēļ vilciena mašīnists bijis spiests mainīt sliedes. Visticamāk, sliedes applūdušas pēdējās dienās piedzīvoto lietavu dēļ.


Vilciens bijis ceļā uz dienvidiem, bet zemes noslīdējuma dēļ devies atpakaļ, nomainījis sliežu ceļu, taču avarējis cita zemes noslīdējuma dēļ.


Raksts tiek papildināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!